Forumul Eficientei Energetice in Romania

foto1-forum-nov

Asociatia Romana pentru Promovarea Eficientei Energetice (ARPEE) pregateste prima Carte Alba a Eficientei Energetice in Romania. In cadrul unei intalniri de lucru, organizata impreuna cu Banca Nationala a Romaniei (BNR) si Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE), s-au pus bazele realizarii acestui document, foarte important pentru economia romaneasca. Evenimentul a avut loc in data de 15 noiembrie 2013, in contextul transpunerii in tara noastra a Directivei Uniunii Europene privind eficienta energetica (Directiva 2012/27/UE).

La dezbatere au participat reprezentanti ai Guvernului, ai autoritatilor centrale si locale, Comisiei Europene, Parlamentului Romaniei si europarlamentari, reglementatorului in domeniul energiei, companiilor fondatoare ale Asociatiei, consultantilor, precum si ai finantatorilor interni si internationali.

Romania are un mare potential de eficientizare atat in zona consumului, cat si in zona producerii, transportului si distributiei energiei, iar identificarea unor masuri de eficienta energetica menite sa stimuleze cetatenii, autoritatile publice si sectorul industrial si sa isi gestioneze mai bine consumul de energie va reprezenta un pas important in limitarea impactului asupra facturii energetice.

Comunicat de presa ARPEE Comunicat de presa AGERPRESS