ALRO Romania

ALRO face parte din grupul international industrial si de investitii Vimetco N.V. care isi desfasoara activitatea in industria aluminiului.
Capacitatile de productie a aluminiului primar se afla in Slatina si cuprind o sectie de electroliza, capacitati de prelucrare, laminoare la cald si la rece. Compania mai detine alte doua companii: producatorul de profile din aluminiu, Vimetco Extrusion in Slatina si combinatul de alumina Alum SA din Tulcea.
Produsele principale: sarma, bare din aluminiu si aliaje de aluminiu, table, benzi si rulouri din aluminiu si aliaje de aluminiu
Este cel mai mare consumator industrial de energie electrica din Romania.

Exemple de eficienta energetica
In ultimii ani, ca urmare a programelor de investitii in eficienta energetica, Alro a reusit sa diminueze consumul de electricitate pe tona de aluminiu cu peste 75% pentru produsele procesate, in timp ce consumul de gaz s-a redus cu peste 90% in perioada respectiva.
Consumul direct de electricitate pentru intregul proces de productie a aluminiului a fost mai mic cu 10%, in 2014, comparativ cu 2003, iar cel de gaz, cu circa 30% mai redus.

Vezi site-ul companiei